زیر مجموعه: انتشارات
مطالعات نظامی
در کتاب «نبرد امام مهدی (عج)؛ مبدأ تحول و بستری برای آزادسازی سوسنگرد» موقعیت بحرانی شهر سوسنگرد در آستانه هجوم سراسری و نحوه اشغال آزادسازی و عملیات‌های محدود و ایذایی در این منطقه به‌خوبی بازگویی شده است و از متن کتاب مشخص است در آن اوضاع بحرانی، چگونه تفکر جنگ مردمی و خلاقیت و تلاش فرماندهان سپاه در تعامل با فرماندهان ارتش زمینه توقف تهاجم همه‌جانبه ارتش بعث عراق را فراهم کرد و درنتیجه به آزادسازی مناطق اشغالی در سال‌های آغازین جنگ انجامید.

کتاب «نبرد امام مهدی (عج)» پنج ویژگی دارد:

۱. ترسیم خطوط کلّی باورهای اصلی و رایج جنگ و شرح اقدامات رزمندگان؛ آن‌هایی که فارغ از هیاهوی جنبی، صرفاً برای صیانت از جمهوری اسلامی تا حدّ نثارِ جانشان با دشمن متجاوز ستیز کردند.

۲. بهره‌گیری از اسناد: نویسنده کوشیده تاحدامکان از سندهای دست‌اول و اصلی بهره بگیرد و پیوسته منبع اطلاعات ارائه‌شده (اعم از اسناد محرمانه و آشکار) را ذکر کند.

۳. گفت‌وگو با رزمندگان: بخش‌هایی از کتاب بر پایهٔ گفت‌وگو با رزمندگانی است که در عملیات یادشده شرکت داشتند که جز عده معدودی، بیش‌ترِ آنها تمایل به گفت‌وگو داشتند؛ اگرچه به سبب گذشت ۳۷ سال از آن واقعه برقراری ارتباط با رزمندگان آن دوران کاری بس دشوار بود.

۴. دقت در صحّت منابع: مؤلف پیوسته کوشیده است در استفاده از منابع از درستی یا نادرستی اسناد و اطلاعات مطمئن شود.

۵. درنتیجهٔ شنیدن این کتاب گویا چند پرسش اساسی در حوزهٔ اندیشه و تفکّر نظامی و عملیاتی فرماندهان و هنر برنامه‌ریزی‌های عملیاتی مطرح خواهد شد. پرسش‌هایی چون:

اندیشه و تفکر عملیاتی عراق در انتخاب مسیر سوسنگرد به اهواز چگونه بود؟

این مسیر چه ویژگی‌هایی از حیث راهبرد نظامی و جنبه‌های تاکتیکی داشت؟

عملیات امام مهدی (عج) در چه شرایطی طرح‌ریزی شد؟

طراحان اصلی عملیات امام مهدی (عج) چه کسانی بودند؟

 

مشخصات

مشخصات کلی
نویسنده
مهدی حاجی‌خداوردی‌خان
موضوع
جنگ ایران و عراق، ۱۳۵۹-۱۳۶۷ -- عملیات امام مهدی(عج)
سال نشر
1398
زبان
فارسی
شابک
978-964-6315-02-0
انتشارات
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
جلد کتاب
سخت
قطع
رقعی بزرگ
تعداد صفحات
259
لینک کوتاه :
کد خبر : 2221