زیر مجموعه: روزشمار دفاع مقدس
پیدایش نظام جدید

روزشمار

پنجشنبه

23 فروردين 1358

14 جمادي‌الاول 1399

12 آوريل 1979

693

پاسداران انقلاب گنبدكاووس در ديدار با امام‌خميني به تشريح حوادث اين شهر پرداختند . به  گزارش روزنامه كيهان در اين اجتماع يكي از نمايندگان پاسداران گفت : « گروههايي كه عبارت  بودند از عمال ساواك و بازماندگان رژيم طاغوتي و عده‌اي كه بر اثر تحريك [ ضدانقلاب ] به جان  مردم افتاده بودند و به عقيده ما تروريستهايي بودند وابسته به خارجي ، جناياتي انجام دادند كه در  تاريخ ثبت خواهد شد . » وي افزود : « متأسفانه مطبوعات ننگين هم مغرضانه اخبار را به نفع  وابستگان بيگانه نقل كردند . اگر پاسداران انقلاب اسلامي‌كه از قم ، تهران و مشهد اعزام گرديدند ،  نبودند ، شايد امروز گنبد با خاك يكسان شده بود و شايد ما اكنون در كنار امام نبوديم . متأسفانه در  آخرين لحظاتي كه مي‌رفت پيروزي از آن مجاهدين باشد ، افراد بي‌صلاحيت با اعلام آتش‌بس  سبب شدند كه حدود چهار هزار قبضه اسلحه كه از پادگانها به سرقت رفته بود در دست اين عوامل  بيگانه باقي بماند ، اما مقامات بر نيروهاي كميته كه حافظ جان و مال و ناموس مردم مي‌باشند ،  فشار مي‌آورند تا 250 قبضه اسلحه را از ما بگيرند ! ما در يك حال فجيعي قرار گرفته‌ايم . اكنون  دكانها بسته شده و مدارس تعطيل و همه شهر به حالت جنگز‌ده است . اينها حتي به حرم حضرت  يحيي اين زيد حمله كرده و تمام اموال و موجودي آنجا را به غارت بردند و حتي من شرم مي‌كنم  ولي بايد بگويم كه در كنار حرم مطهر يحيي ابن زيد به ناموس مسلمانان تجاوز كردند ! چرا دولت  در برابر اين فجايع سكوت اختيار مي‌كند ؟ ما شكايت اينها را پيش شما و در كنار شما مطرح  مي‌كنيم . » ( 1 )

پس از آن ، امام‌خميني طي سخناني اظهار داشتند :

« من متأسفم از اين قضايا كه واقع مي‌شود و شده است . اينها كه در آن محل به شلوغي و به  سمپاشي و به شرارت مشغولند ، اينها به دليل اين كه ما براي اين ملت مي‌خواهيم يك آزادي ، يك  استقلال ، يك رفاه پيدا بشود و آن جمعيت مفسد مي‌خواهند نباشد و شلوغ بشود و به هم بخورد  اوضاع تا اين كه اربابانشان برگردند ؛ از اين جهت ما اينها را متهم مي‌كنيم به اين كه اينها هم  ضدانقلابند و هم دست‌نشانده اغيار و اجانب . اينها اگر چنانچه هوادار ملت هستند ، چرا در موقعي كه براي ملت دارد دولت و ما كارهايي كه رفاه آنها هست مي‌خواهيم انجام بدهيم آنها مانع  مي‌شوند ؟ چرا از رفراندومي‌كه همه ملت با اين موافق است ، اينها مخالفت مي‌كنند ؟ اين رفراندوم  مگر چيست كه همه ملت موافق و اين عده خرابكار مخالفند ؟ اينها طرفدار مردمند ؟ ! طرفدار ملتند ؟ !  طرفدار خلقند ؟ ! اگر طرفدار خلقند ، تمام خلق ، اسلام را مي‌خواهند ؛ تمام ملت به جمهوري  اسلامي ‌راي مي‌دهد ؛ چرا اينها مخالفت مي‌كنند ؟ چرا برادرهاي ما را براي اين كه مي‌خواهند به  جمهوري اسلامي‌رأي بدهند ، رگبار مسلسل به سوي آنها مي‌بندند ؟ اين جز اين است كه اينها  مي‌خواهند خرابكاري بكنند ؟ اينها مي‌خواستند كه رأي جمهوري اسلامي‌به شكست بر بخورد و ما  نتوانيم جمهوري اسلامي‌را در اين جا درست بكنيم و آنها يا برگردانند رژيم منحوس شاهنشاهي را  و يا به جاي او يك چيز ديگري كه باز براي آنها كار بكند ، براي اجانب كار بكند ، در ايران به ثمر  برسانند . اينها مخالف اسلام هستند ، اينها مخالف ملت هستند . اينها مخالف آزادي هستند ، اينها  مخالف استقلال هستند ، اينها مي‌خواهند كه باز همان كارهايي كه همان مطالبي كه در رژيم سابق  بود اعاده كنند ولو به صورت ديگر. اين معنا كه در گنبد محقق شده ، در خيلي جاها از مملكت ما  بوده و همه آنها هم زير سر اين اشرار بوده است كه دست‌نشانده‌هاي آمريكا يا جاي ديگر  هستند … شما بايد كمك كنيد ؛ يعني پشتيباني كنيد از قواي انتظامي‌. اگر قواي انتظامي‌در آن جا  مستقر شد ، شما هم پشتيباني كنيد و به كمك هم اشرار را كنار بزنيد . اين اشرار كه حمله مي‌كنند به  مسلمين ، اينها واجب است آنها را دفع كنند ولو به قتل آنها منجر بشود و هركس پايداري كند ،  ثواب دارد و هركس كشته بشود ، ثواب شهيد دارد . من اخطار مي‌كنم به اين اشرار كه اگر دست از  شرارتشان برندارند ، ما با آنها معامله ديگر خواهيم كرد . »

به دنبال سخنان امام ، مادر يكي از شهيدان گنبد گفت : « اي امام ! ما در گنبد هيچ امنيت  نداريم ؛ ناموس و مالمان در خطر است . من دختر 14 ساله‌ام را در آن جا گذاردم تا به حضور  شما برسم ؛ وقتي حركت كردم دخترم گفت : مرا هم به خدمت امام ببر ؛ مرا به چه كسي مي‌سپاري ؟ آيا  من از خود و ناموسم چگونه دفاع كنم ؟ ‌اي رهبر من ! شرم دارد بگويم كه مادري با گريه مي‌گفت : در  جلوي روي من اين گروه جنايتكار به دخترم تجاوز كرده و سر از بدن او جدا كردند ! »

امام خميني پس از استماع اين سخنان اظهار داشتند : « اي مادر ! مرگ براي من بهتر از اين  است كه اين مصيبتها را بشنوم . ‌اي مادر و‌اي خواهرهاي من ! جوانهاي شما جوانهاي من بودند .  مولا‌اميرالمومنين سلام‌الله‌عليه براي ربوده شدن يك خلخال از پاي يك كسي كه يهوديه بود فرمود  اگر انسان بميرد بهتر از اين است كه بشنود اين را . من اگر بميرم بهتر از اين است كه … ‌اي مادرها و  خواهرهاي من ! ‌اي برادرهاي من ! اسلام از اين شهيدها بسيار داشته است . پيغمبر اسلام در  جنگهاي مختلف شهدا داده است . اميرالمومنين سلام‌الله‌عليه در جنگها عزيزها از دست داده  است . سيدالشهدا سلام‌الله‌عليه خود و تمام عزيزانش را از دست داده ، شهداي شما با آنها  ان‌شاء‌الله محشورند . اگر در راه اسلام باشد ، غم نيست . ما همه بايد در راه اسلام شهيد بشويم ؛  اسلام عزيزتر از همه چيز است . من راجع به مصيبتهايي كه به شما مادرها و خواهرها وارد شده است ، بسيار متأثرم به طوري كه نمي‌توانم ديگر صحبت كنم . من مطالب شما را با دولت در ميان  مي‌گذارم و اميدوارم كه ان‌شاء‌الله امنيت آن جا برقرار بشود و شما با برادران سربازمان و برادران  پاسدارمان با هم دست به هم بدهيد و اين اشرار را از ناحيه عقب بزنيد . » ( 2 )

694

نامزدهاي انتخاباتي گروه پيشرو و گروه ائتلافي جمعيتها و انجمنهاي اسلامي‌سنندج  داوطلب عضويت در شوراي شهر در يك مصاحبه راديو - تلويزيوني عقايد و نظرهاي خود را در  مورد اجراي برنامه‌هاي سياسي ، اقتصادي ، اجتماعي و وظايف اعضاي شورا بيان كردند . روزنامه  كيهان در اين مورد نوشت : « دو گروه رقيب ديدگاههاي مشتركي در مورد مسائل كردستان دارند . »  نامزدههاي دو گروه مزبور اعلام كردند : « چنانچه به عضويت شوراي شهر سنندج انتخاب شوند ،  براي تامين خودمختاري كردستان در چارچوب ايراني آزاد تلاش خواهند كرد و نيز زمينه‌اي مناسب  براي تبادل نظر و برخورد آراء و عقايد و رفع هر نوع سانسور در كردستان به وجود خواهند آورد . »

ديگر برنامه‌هاي اين دو گروه عبارت است از : استقرار انتظامات در شهر ؛ تلاش براي تأمين  برابري حقوق اجتماعي و سياسي زن و مرد ؛ ايجاد كار براي كارگران بيكار ؛ تامين امكانات رفاهي و  عمران در سطح شهر و ده مخصوصاً در محلات فقيرنشين سنندج و تلاش براي ارتقاء سطح  فرهنگ .

در همين حال گروههايي از اهالي سنندج به پشتيباني از نامزدهاي گروه ائتلافي جمعيتهاي اسلامي‌در ميدان آزادي اين شهر اجتماعي برپا كردند . آنها ضمن متهم ساختن روزنامه‌هاي كيهان  و آيندگان به تحريف اخبار ، قطعنامه‌هاي در هشت ماده صادر كردند كه تجديد فعاليت شهرباني و  ژاتدارمري سنندج و مجازات عاملان حمله به پادگان و نابود كردن پايگاههاي ضدانقلابي در مرز  ايران و عراق - كه به مسلح كردن مزدوران مشغولند - از اهم آن است . اجتماع‌كنندگان همچنين  اعلام كردند كه چون نمايندگان كردهاي مقيم مركز را نمي‌شناسند ، آنها را نمايندگان واقعي مردم  كردستان نمي‌دانند . آنها در يك مادة قطعنامه تاكيد كردند كه چنانچه دولت به خواستهاي آنان توجه  نكند ، مغازه‌هاي خود را خواهند بست . ( 3 )

695

 سازمان انقلابي زحمتكشان كردستان ايران ( كومه‌له ) با هدف جذب آراي مردم در انتخاب  شوراي شهر سنندج ، اطلاعيه‌اي با عنوان " دستاوردهاي انقلابمان را تحكيم بخشيم " انتشار داد كه  در آن ضمن اعلام مواضع خود ، در مورد اوضاع و مشكلات سنندج راه حلهايي را نيز ارائه داده  است . بخشهايي از اين اطلاعيه به شرح زير است :

 « به نظر ما مسائل مهمي‌كه اكنون مردم سنندج با آن روبه‌رو هستند عبارتند از : 1 - نبودن يك  نيروي انتظامي‌دائمي‌و مردمي‌كه بتواند امنيت كامل شهر و اطراف آن را تامين نمايد ؛ 2 - مسأله  بيكاري عمومي‌زحمتكشان ؛ 3 - مسأله گراني به خصوص آن چه مورد احتياج عموم مردم است ؛  4 - وجود توطئه‌گراني كه بطور پنهان يا اشكار عليه دستاوردهاي انقلاب دسيسه‌چيني مي‌كنند ،  
بخصوص آنهايي كه عمال امريكا و رژيم كهنه شاهنشاهي هستند و عليه آزاديهاي فردي و گروهي  اقدام مي‌كنند . مشكلات ديگري نيز هست كه از همين وضع ناشي مي‌شود .

شورايي كه هم‌اكنون مورد توجه مردم سنندج است ، بايد بتواند خواستهاي اكثريت مردم  بخصوص زحمتكشان را به عمل درآورد . اين اولين بار در طول تاريخ است كه مردم شهر سنندج  امكان يافته‌اند با رأي آزاد ، مساوي ، همگاني و مخفي نمايندگان خود را انتخاب كنند .

آيا دشمنان خلق با چنين انتخاباتي موافقند ؟ خير ، زيرا دشمنان خلق ( نوكران آمريكا و  كهنه‌نويسان و آنهايي كه در مقابل انقلاب از سرنوشت خود بيمناكند ) از چنين انتخاباتي مي‌ترسند  و با انواع حيله مي‌خواهند از انجام آن ، جلوگيري به عمل آورند ، زيرا مي‌دانند اگر چنين شورايي تشكيل شود ، آنها ( دشمنان ) نمي‌توانند به زندگي كنوني خود ادامه دهند . به همين دليل است كه  توطئه‌هايي را در اين راه ايجاد مي‌كنند ، از آن جمله : با انواع راهها سعي مي‌كنند انتخابات را به هم  بزنند …

 … دشمن هنوز قدرت دارد ؛ مگر با چشم خود نديديم كه چطور مردم بي‌گناه سنندج و گنبد را  به گلوله بستند . مگر نديديم كه امثال قره‌ني‌ها - حتي در مقامات بسيار حساس كشور - چگونه  خائنانه جاي پاي خود را باز كرده‌اند ؛ آخر ارتش هنوز واقعاً تصفيه نشده .

گاه مي‌شنويم و مي‌بينيم كه افرادي در تظاهرات و راهپيماييها شعارهايي مي‌دهند كه بيشتر از  روي ناآگاهي است تا آگاهي " مثلاً اغلب شعار " سرمايه‌دار خونخوار است … " از زبان همه ما جاري مي‌شود ، اما خوب فكر كنيم ما روي خطابمان با كدام سرمايه‌دار است ؟ چنين كساني در  شهر سنندج بسيار‌اندك هستند كه شعار فوق شامل آنها بشود . آيا امروز روز آن است كه با چنين  شعارهايي وحدت ملي را به هم بزنيم ؟ به نظر ما مسأله بيكاري و دربه‌دري زحمتكشان كردستان با  دادن چنين شعارهايي حل نمي‌شود . جامعه كردستان يك جامعه عقب‌افتاده است كه در آن  سرمايه‌داري به هيچ‌وجه نتوانسته است رشد كند ؛ بگذريم از چند نفر سرمايه‌دار بزرگ [ كه ] وابسته به  خارج هستند و جزو دشمن حساب مي‌شوند . ما نبايد تنها به امروز فكر كنيم ؛ فردايي در پيش  است و انقلابي كه بايد ادامه يابد .

گاهي شايعه‌اي پخش مي‌شود كه مي‌گويند كارگران مي‌خواهند به مغازه‌ها حمله كنند ، اينها را  دشمنان پخش مي‌كنند ؛ مي‌خواهند بين طبقات انقلابي و نسبتاً انقلابي ( زحمتكشان و كسبه و  طبقه متوسط ) تفرقه بيندازند ، زيرا وحدت در اين مرحله ، تنها منافع فئودالهاي خونخوار و  سرمايه‌داران وابسته به خارج را به خطر مي‌اندازد ؛ منافع آنهايي را به خطر مي‌اندازد كه از حل  مسائل ملي و حق تعيين سرنوشت خلق كرد مي‌ترسند . دشمنان حتي به اين اكتفا نكرده و مسائل  سياسي را با مسائل شخصي قاطي كرده به اختلافات دامن مي‌زنند . ما بايد مسائل مشترك را كه به  وحدت كمك مي‌كند ، تقويت كنيم . » ( 4 )

696

دربار مدني ( استاندار خوزستان ) در ديدار با آيت‌الله شبير‌خاقاني و جمعي از مقامات محلي آبادان و خرمشهر گفت : هركس نغمه تجزيه‌طلبي در اين استان ساز كند ، بشدت او را  سركوب مي‌كنيم . وي افزود : براي حفظ امنيت و انتظامات شهر با توجه به محدوديت پرسنل  شهرباني ، قرار است عده‌اي از جوانان پاسدار پس از تاييد صلاحيت به استخدام دولت درآيند و  انتظامات شهر را با ضوابط نظامي‌به عهده بگيرند . وي با اشاره به مشكلات منطقه گفت : در گذشته  سيسات استعماري مبتني‌بر تحقير خلقها بود و تنها خلق عرب نبود كه زير بار ستم استعمار بود .  استعمار بين‌المللي نيز عرب و عجم نمي‌شناسد و اگر نفود كرد هر دو را با هم مي‌سوزاند ، لذا بايد  بكوشيم تا اين طفل ناخواسته دوباره رشد نكند و خلقهاي ما را به بند نكشد .


در اين ديدار ، آيت‌الله شبير‌خاقاني نيز طي  سخناني گفت : ما با وقوف كامل به مشكلات  دولت ، انتظار نداريم گرفتاريها در يك  ضرب‌العجل رفع شود ، بلكه وضع ما به گونه  بيماري است كه ابتدا به مسكن و سپس معالجه  نياز دارد . نخست بايد علل را شكافت و به درمان  آنها پرداخت . در رژيم گذشته به فارس و عرب  هر دو ستم رفته ، ولي به خلق عرب صدمات  موثرتري وارد شده است . ( 5 )

شيخ محمدطاهر آل‌شبيرخاقاني

به نوشته روزنامه مردم ( ارگان حزب توده  ايران ) حزب توده با جمهوري اسلامي‌همكاري  خواهد كرد . به گزارش اين روزنامه نورالدين  كيانوري ( دبير كل حزب توده ايران ) قبل از  بازگشت به ايران در مصاحبه با هفته نامه سياسي اوريانت گفت : حزب توده ايران با وجود اختلافهاي ايدئولوژيكي بين كمونيسم و اسلام ،  موفقيتهاي آقاي آيت‌الله خميني را در برانداختن رژيم شاه مخلوع به رسميت مي‌شناسد . وي افزود :  ما نهايت سعي خود را براي يافتن زبان مشترك با آيت‌الله خميني به كار خواهيم برد ، زيرا وي در  عمران ايران نقشي ترقيخواهانه ايفاء مي‌كند . كيانوري اضافه كرد : در ايران جديد گروههايي وجود  دارند كه حزب توده را رقيب سياسي خود تلقي مي‌كنند و براي كاهش محبوبيت و نفوذ آن تبليغات  ضدكمونيست مي‌پراكنند . با وجود اين من مطمئنم كه ما اكنون تجربه كافي داريم و مي‌توانيم در  حيات سياسي و اجتماعي ايران در شرايطي كه با آن مواجه باشيم نقشي فعال ايفا كنيم . ( 6 )

698

به گزارش راديو لندن ، عباس اميرانتظام بيان اين مطلب كه ايران در مورد دادن كمكهاي  نظامي ‌به سازمان ازاديبخش فلسطين هيچ‌گونه تعهدي نسپرده است ، اظهار داشت : در مباحثات  
بين‌المللي ايران همچنان به پشتيباني از نهضت مردم فلسطين ادامه خواهد داد اما هرگز تعهد نكرده  است كه به سازمان آزاديبخش فلسطين اسلحه و يا مهمات بدهد . براساس اين گزارش ، انتظام گفته  است : دولت ايران اكنون مشغول تجديد نظر در سياستهاي خود نسبت به فعاليتهاي سازمان  آزاديبخش فلسطين در ايران مي‌باشد . در ادامه اين خبر راديو لندن ادعا كرد كه سازمان آزاديبخش فلسطين دفترهايي دائمي‌در ايران بر پا كرده و گزارش مي‌رسد كه تظاهراتي بخصوص در استان  خوزستان ترتيب داده است . امير انتظام سپس گفت كه از خطر پان‌عر‌بيسم آگاه است . وي پس از  اشاره ضمني به دخالت سازمان آزاديبخش در حوادث خوزستان ، تاكيد كرد كه هيچ خارجي حق  مداخله در امور داخلي ايران را ندارد . ( 7 )

699

دكتر يزدي ( معاون نخست‌وزير دولت موقت ) با كاردار آمريكا در تهران در مورد نحوه بهبود  مناسبات دو كشور گفتگو كرد . در گزارش سفارت آمريكا در تهران در اين باره آمده است : كاردار  [ به يزدي ] گفت : ايالات متحده انگيزه‌هاي عاجل ندارد و ميل ندارد كه حكومت جديد ايران را با  تحت فشار قرار دادن براي سازش ناراحت كند و حكومت ايالات متحده نسبت به تمايلات ايران  روش پاسخگويانه خواهد داشت . او گفت : هرگونه پيشنهادي كه يزدي دربارة اقداماتي كه ممكن  است در اين جهت به عمل آورد مورد رسيدگي قرار خواهد گرفت و از معاون نخست‌وزير خواست  هرگونه مشكل و يا اتهامي‌را عليه آمريكا مورد توجه قرار دهد . كاردار تاكيد كرد بهتر است  مسائل صريحا مورد بحث قرا‌ر گيرد تا اين كه اجازه داد مشكلات به مرور زمان به فساد و گنديدگي  كشانده شود … .

يزدي به كاردار امريكا گفت كه يك مانع بزرگي در سر راه عادي كردن مناسبات ايران و ايالات  متحده ، دوستي عميق شما در رژيم گذشته بود . او به سرعت به جنبه‌هاي مثبت‌تر بازگشت و  خاطرنشان ساخت كه حكومت حاضر است مناسبات خود را با ايالات متحده عادي كند ، البته به  اين شرط كه ميزان درستي پاسخگويي ايالات متحده براي اصلاح مسائل مربوط به گذشته روشن  شود . در همين گزارش در مورد نظر دولت موقت درباره كميته‌هاي انقلاب اضافه شده است :  بازرگان ، انتظام و يزدي شخصاً با روشي كه كميتة خميني در قضاوتهاي كوتاه‌مدت خود به كار  مي‌برد ، مخالفت كردند . دولت موقت كوشش مي‌كند كه اوضاع را بهبود بخشد . ( 8 )

700

آمريكا با كمكهاي مالي و اطلاعاتي ، متحدان منطقه‌اي خويش را تقويت مي‌كند . به گزارش  آسوشيتدپرس دولت آمريكا براي حفظ تركيه در بلوك خود ، دومين كمك مالي خود را به مبلغ 675 ميليون دلار در اختيار اين كشور قرار داده است . از سوي ديگر ريچارد هلمز ( رئيس سابق سازمان  جاسوسي امريكا ) به مصر رفته تا در بازسازي سازمان اطلاعاتي و امنيتي مصر به سادات  كمك كند . ( 9 )

701

شوروي مجهزترين و سنگين‌ترين ناو موجود خود يعني ناو 40 هزار تني مينيسك را براي مقابله  با كانستليشن 80 هزار تني امريكا عازم اقيانوس هند كرده است . به گزارش اسوشيتدپرس ، وزارت  دفاع آمريكا ضمن اعلام اين خبر اضافه كرد كه دو رزمناو و موشك‌انداز بسيار نيرومند ديگر با ناو  مينيسك همراه هستند و كشتي ايوان راگف ( بزرگترين كشتي شوروي مخصوص پياده كردن تفنگدار دريايي ) با اين ناوگان حركت مي‌كند . براساس اين گزارش ، كانستليشن با 5 ناو همراه خود هم‌اكنون  در درياي عمان - كه معبر تفتكشها از خليج‌فارس به جهان غرب است - لنگر‌انداخته‌اند .  آسوشيتدپرس در تفسيري اعلام داشت : « كارتر ( رئيس‌جمهوري آمريكا ) در پي پيروزي انقلاب  ايران و بي‌ثباتي منطقه نفت‌خيز خليج‌فارس ، كانستليشن را به آبهاي منطقه فرستاد كه شوروي  دست به عكس‌العمل فوري زد و اكنون آبهاي منطقه صحنه رقابت شديد دو ابرقدرت شده است. مقامهاي پنتاگون ناو مينيسك را يك كشتي جنگي كه مي‌توان از آن به عنوان ناو هواپيمابر استفاده  كرد ، توصيف كرده‌اند . » ( 10 )

 

منابع و مآخذ 23/1/1358

1 - روزنامه كيهان ، 25/1/1358 ، ص 8 .

2 - مركز مدارك فرهنگي انقلاب اسلامي‌، صحيفه نور ،  مجموعه رهنمودهاي امام خميني ( تهران : وزارت ارشاد  اسلامي‌، جلد 6 ، سال 1361 ) ص ص 8 - 6 .

3 - روزنامه كيهان ، 23/1/1358 ، ص 2 .

4 - سند شماره 209908 مركز مطالعات و تحقيقات  جنگ : اطلاعيه كومه لو ، 23/1/1358 .

5 - مآخذ شماره 3 .

6 - « نامه مردم » ارگان حزب توده ايران ، سال اول ، شماره 6 ،  29/1/1358 ، ص ص 3 - 1 .

7 - نشريه ويژه خبرگزاري پارس ، 24/1/1358 ، راديو لندن

8 - دانشجويان پيرو خط امام ، اسناد لانه جاسوسي ، جلد  34 ( تهران : نشر لانه جاسوسي ، بي‌تا ) ، ص ص 64 - 63 .

9 - مآخذ شماره 7 ، آسوشيتدپرس .

10 - روزنامه اطلاعات ، 23/11/1358 ، ص 2 ،  آسوشيتدپرس .

 

 

 

 

لینک کوتاه :
کد خبر : 2951